Designen

Sådär, nu har jag fixat så det går att kommentera. Ändrade även designen, massa krångel med den här nedrans bloggen. Men nu är det fixat iaf. Headerbilden är manly beach, riktigt härligt!
Jag längtar till helgen, om det är fint väder ska jag försöka få med mig Tina eller Sofia eller nån till Bondi beach. Tror att David Guetta ska vara där på nyår har jag för mig. Tror att de var ganska dyrt dock, men ska kolla upp det. Andra planer för nyår var att jag, Tina och en massa andra personer skulle hyra en båt att festa på. Åka runt till Bondi och lite så. Det hade ju varit hur grymt som helst! Men det kanske är lite sent nu. Får kolla upp det med. Ska ju även åka till Blue mountains nån helg. Ja massa planer hela tiden. Får se om några av dessa planer blir av. Jag ska försöka i alla fall.
Blue mountains

Digeridoo!

Jag funderar nu på vad jag ska löpa för souvenirer till er. Ska köpa till familjen, mattias och mina vänner. Kommer bli dyrt men va fan. Så nu har ni chansen att säga vad ni vill ha från Australien, En Boomerang kanske, eller en Digeridoo?

Mango och avocado. Delish!

Sitter och äter mango just nu, hur gott och fräscht som helst. Har börjat äta massor av mango och avocado, vilket är bra eftersom att det är nyttigt! Har även börjat äta en massa maltesers men man kan ju säga att dom väger upp varandra. Har köpt minst sex påsar med maltesers sen jag kom hit.
Så här skär dom upp mangon här i Oz. Riktigt fint tycker jag.
Jag köpte två ringar härom dagen, 15 dollar kostade dom. Så ca 100 svenska kronor, isch. Men det var det värt för dom är riktigt snygga tycker jag. Köpte dom i en affär som heter diva. Den är ungefär som vårat Glitter.


God morgon!

Välkommen till dagen mina vänner. Ni kliver upp och jag ska gå och lägga mig. Kommer nog lite fler bilder imorgon, och ska fixa så man kan kommentera mina inlägg för det går tydligen inte nu. Den som gjorde den här designen vet ju inte vad hon håller på med fan. Måste alltså fixa en ny design jippi.
Hade en trevlig pratstund med min älskade mattias nyss ;D alltid trevligt!
Gonatt på er då, syns imorgon!

Måndagen

Har ju inte skrivit här på ungefär en vecka så tar väl och gör det nu. Förra helgen så var jag ut med Sofia, Sophie och Tina och några fler det kanske jag skrev. Hur kul som helst, och i fredags skulle jag och Tina gå ut och ta en drink bara. Men det slutade med att jag sprang runt på stranden, full som en kastrull, ner i vattnet upp på stranden, mitt i natten. Ja herregud, stackars Tina som fick dras med fulla mig. Vi skulle egentligen ut på lördagen men som att jag orkade göra nånting då, bakfull som en jävel. Och tina var tvungen att jobba sent och skulle hem och lägga sig, så jag hade ändå ingen att dra ut med.

Idag iaf så har Georgia varit jättesnäll och gullig. Jag klev upp halv åtta, fixa frukost åt ungen. Städa lite, plocka disk ur diskmaskinen, plocka disk i diskmaskinen. Vika tvätt, vika ännu mer tvätt. Byta blöja. Sen dags för playgroup kvart i tio eller nåt sånt. Så allt det och lite till på inte ens två timmar.
Sen hem, fixa lunch till ungen. Dammsuga, plocka disk sen ledig några timmar. Skönt! Sen städa, fixa middag. Leka, mata, läsa saga och nu sitter jag här. Fullt sjå hela dagen alltså!
Här har ni manly beach, härligt!
Justja, det äckligaste jag har varit med om hände idag. Jag och Sam står och lagar mat, så ser vi en kackerlacka krypa ut från ett skåp så Sam skyndar sig och tar mördarsprejen och sprejar på den. Men den dör inte direkt av den, och kackerlackan hann springa in typ bakom ett skåp så vi kunde inte få tag i han. Sen efter ett tag när vi nästan är klara med maten så står Sam och rör i pannan på spisen, och gissa vad hon rör fram. Jo en död kackerlacka. Så det var bara att kasta maten och göra nåt annat. Fy fan va vidrigt det var.

Huset jag bor i

Så här ser mitt rum ut, väldigt fint med mönster i taket, blåa tapeter, fina vita möbler!
Och här är utsikten från balkongen högst upp. Dom har typ tre balkonger i huset och en terrass.
Stranden ni ser där är Manly beach. Den är hur lång som helst och det är dit man går om man vill surfa, det blåser ganska mycket där på en blåsig dag. Men går man längs vattnet på en gångväg så kommer man till Shelly Beach som är lite mindre. Det blåser knappt där och det är mycket barbies där på helgerna. Alltså barbecue, riktigt mysig strand och populär. Det är inte lika mycket vågor där heller.

Bilder, bilder, bilder!

Jag var in till Sydney igår och köpte mig en laptop. Yay! Så nu ska ni äntligen få se lite bilder. Vi börjar med resan hit.
Här sitter jag på planet, tror jag är i London där.
London
Singapores flygplats
Mitt plan. Qantas airways. Bra service och trevlig personal!
Hejdå Singapore
Nån liten ö mitt i havet.
En till liten ö. Den stranden såg väl inte för dålig ut eller? Måste säga att det var riktigt häftigt att kolla ut och bara se hav, flera mil! Riktigt mäktigt att vara högt uppe i luften och se ner på alla små öar och båtar.


!
Framme i Sydney!

The warf pub

Kom nyss hem fran The warf pub, trevligt, mycket folk pa en sondag. Var dar med Tina, en tjej fran danmark. Hur trevlig som helst :D
och om nan vill ringa mig sa var ju numret inte +610423346726 utan man maste ju ta bort nollan sa det ar +61423346726.

Dags att ga till stranden

Nu ar det riktigt fint vader! Soligt som tusan och inte ett moln pa himlen :D
Igar var det bbq pa Shelly beach, eller barbie som dom kallar det har, haha. Idag blir det ocksa barbie med Sofias spanska kompis. Igar var det med folket som jag traffade pa ett hostel har i Manly, riktigt snalla manniskor. Och traffade tva stycken fran sverige. Kan inte skriva sa mycket men mer kommer senare.

Saknar min mattias sa mycket!!! Han ar sa het och snall och jag saknar han en massa :( Alskar dig!

Solig dag!

Idag ar det soligt och fint! Jatteharligt, har varit i parken med sam och en massa andra mammor och ungar. Dom hade som en liten fest for att Sam kommer ploppa ut en unge imorgon. Japp, imorgon fore kl sex pa morgonen ska hon inte till sjukhuset, det blir kejsarsnitt for ungen ligger fel, typ pa sidan. Och da kommer det bli fullt hus har. Sams foraldrar, syster och systers tre barn kommer, och Sams kompis Yvette kommer kanske ocksa bo har ett tag tyckte jag dom sa. Eller sa skojade dom, vad vet jag. Men det kommer inte bli en lugn stund iaf.

Jag traffade Sofia idag, au pairen fran Frankrike. Men hon var inte fran Frankrike hon var ju fran Spanien. Vet inte var Sam hade fatt Frankrike ifran, men hon var trevlig iaf. Vi borjade gora upp planer pa att ga ut ikvall, imorgon och pa sondag. Och nesta helg och nesta anda. Haha, hon gillar att festa och det var ju tur. Men hon var solbrand och hade en riktigt snygg farg, och brot lite pa spanska lite snyggt sadar. Hon verkade harlig iaf.

Dety ar sa synd att alla ligger och sover i Sverige nu. Klockan ar halv ett pa dagen har och jag har tva timmar ledigt for att Georgia sover middag, men da sover ju alla ni. Skarpning. Hon ar val typ halv tre hos er skulle jag tro.

Pa rundtur i Manly

Idag var det inte sa fint vader. Igar fick vi ju sol pa eftermiddagen, riktigt harligt! Men idag ar det regn ibland. Har fixat ett simkort nu antligen. Optus, den samsta skiten jag har varit med om, man maste ju skaffa ett account pa deras javla sida och man maste skriva adress och skit. Ja det var krangligt. Sa ska man stacka av mobilen i en halvtimme for att sen starta den och fa ett sms med sitt nya nummer och blablabla. Bara skit.

Idag har vi varit pa toddler tunes. Barn under tva ar springer runt och sjunger och skriker, dansar och leker. Dom far instrument, dom far kla ut sig. Och det ar ett hilma skrikande hela tiden, haha. Men dom ar sota ^^

Klockan ar halv ett pa dagen har. Jag vaknade halv sju idag, av mig sjalv. Den har jet lagen har nog inte lagt sig riktigt an.
Nu fick jag ett sms fran det dar javla optus. Mitt nya nummer ar 0423346726, och Australiens landnummer ar 61 sa det blir +610423346726 om nan vill ringa eller smsa mig :D vet inte hur mycket det kostar dock. For mig kostar det 29 cent att skicka internationellt sms vet jag. Anyway, jag ska fixa bilder sa smaningom. Det kommer, det kommer.

Manly beach

Idag  har jag gatt runt en svang i Manly, lite trakigt vader men det ar okej. Gick en svang pa stranden, sa jakla harligt med sommar! Manly beach ar en ganska lugn strand, iaf nar jag har varit dar, kanske ar for att det har regnat sen jag kom hit. Stranden har varit stangd men det var anda nagra surfare som surfa runt pa vagorna.

Men igar iaf sa var vi pa Playgroup som kyrkarn arrangerar, det ar pa mandagar och tisdagar. Riktigt trevligt med en massa mammor, nannies och au pairer. Och sma barn mellan 0-2, sa himla sota. Traffade en au pair fran Tyskland, Rebecca. Hon var helt okej, jag fick hennes nummer. Synd bara att min telefon inte funkar har och jag har inge batteri heller. Maste fixa en san dar adapter eller vad det heter. Uttagen ar ju helt olika har fran i Sverige, sa har inte hunnat platta haret nanting heller, haha.

Jag ska fixa bilder men jag vagar inte plugga in min kamera i den har macen. Fattar typ ingenting av den, sa ni far ha talamod, det kommer.

Justja

Vaknade ju kl halv sex i morse forresten. Vaknade forts vid fyra men da lyckades jag soman om. Se vaknade jag igen vid halv sex. Forsokte somna om men nej. Faglarna var som galna utanfor mitt fonster! Konstiga fagel-laten man aldrig hort forut, riktigt haftigt, men anda, jag maste ju fa sova. Far se om jag kan sova langre imorgon.

Framme i Sydney!

Yes antligen framme! Kom med planet ungefar kl 20 igar efter en ca 24 timmar lang flygresa. Nu ska Sam och Georgia sova middag sa jag passar pa att skriva lite.

Forsta flygturen alltsa, den var inte rolig kan jag saga. Sunkigt flyg och obekvama stolar. Det var inte kul att flyga alldeles sjalv, och jag madde illa som tusan. Forsokte sova mellan Stockholm och London sa jag inte skulle ma illa, men det gick inte sa bra, fick bara ont i ryggen. Sen skulle jag ju byta flyg dar i London, det var hur latt som helst tyckte jag. Tog bussen till gate 3, satt dar och vantade lange, lange. Sedan gick jag och fragade en kille som stod dar inne om inte det har planet gick till Sydney. Nej sa han det har gar till New york! Jaha, och vad fan skulle jag gora da. Jag fragade om han visste var mitt plan var men nej det visste han inte. Men da sag han att langst ner i den korridoren var det en Qantas skylt. Sa det var bara att springa dit, och jag var bland dom sista att hoppa pa planet. Tur att jag hann med. Blev jevvligt nervos dar kan jag saga.

Sen fran London till Singapore gick det bra, jag bytte plats med en dam sa hon kunde sitta bredvid sin man. Det uppskattades valdigt mycket. Dom var fran skane btw. Och gubben han skulle prata en massa, men det var kul att ha nagra svenskar att prata med. Men jag hamnade iaf bredvid en aldre dam fran australien. Sa vi pratade lite grann. Hon hoppade av i Singapore och det gjorde det andra aldre paret med sa da fick jag tillbaka min plats vid fonstret, och bredvid mig hamnade nan tjock ful business-kille med gitarr.

Att lyfta var val det varsta, det dar suget i magen som man far nar man aker karusell. Hemskt! Att landa var lattare, och sjalva flygningen var helt okej. Det blev lite turbulens emellanat men det gjorde inget. Det skakar ju bara lite, mycket varre att lyfta.

Sen kom jag alltsa fram till Sydney ca kl 20, visade pass och sa, hamtade vaskan som jag hittade ganska snabbt. Och gick ut sen. Och dar stod Baljit och vantade pa mig. Sa akte vi hem till Manly, tog ca 40 min. Jag sa toppen av opera-huset men det var morkt och vi korde en annan vag, sa jag far ta sightseeing en annan dag.

Sen val framme i huset sa halsade jag pa Sam, mamman i familjen alltsa, och dom ar sa trevliga allihopa. Skriver mer i ett annat inlagg, det har blev ju sa langt, men nu far det bli sa.

Nar jag var framme sa ville jag bara bryta ihop. Lagga mig i sangen och bara grina. Jag ville aka hem! Helt sjukt hur svart det var att hindra tararna fran att komma. Jag var overvaldigad av en massa olika kanslor, helt utmattad av att ha flygit i 24 timmar och orkade bara inte. Ville bara hem till min Mattias.
Och nar jag val ringde hem sa brast det, jag ville inte men jag kunde inte hindra tararna fran att komma. Usch vilken hemsk kansla.
Nu later ju det har jattehemskt. Men jag tror att det var for att jag var utmattad och sa. Nu har jag lugnat ner mig och idag har allt gatt jattebra. Det kanns bra ocksa. Georgia borjar vanja sig vid mig nu och det kanns mycket battre.
Dock saknar jag ju saklart alla hemma, men jag tror att jag klarar av det. I alla fall i tre manader. Sen far vi allt se hur jag kanner. Sa kanske kommer hem om bara tre manader. Vi far se helt enkelt!

Kommer lagga upp bilder sa smaningom, fattar inte riktigt hur man gor an, javla mac dator. Helt vardelos, forstar ingenting. Maste kopa mig en laptop.

Det sporegnar har nu forresten sa ni som av avundsjuka kanske mar lite battre nu, haha.

Snart åker vi...

Klockan är snart två och jag har snart packat färdigt, sagt adjö till nästan alla. Det finns nog inget värre än att skiljas åt. Och det svåraste blir att säga hejdå till mattias som ligger i sängen bakom mig. Älskar dig så otroligt mycket, och jag hoppas att du fortfarande vill ha mig när jag kommer hem.
Vi åker hemifrån kl tre, ska vara på flygplatsen senast kl fem. Sen går flyget tio över sju till London, där jag ska byta flyg och flyga vidare till Singapore där vi ska tanka och därifrån, vidare till Sydney.
Nu får vi se hur denna upplevelse förändrar mig. Vi ses när jag kommer hem. Älskar er alla! <3

Snö och storm

Jaha nu kom ovädret, det snöar och blåser, en riktigt jävla storm skulle jag vilja säga. Inte kul att vara ute i det här vädret. Men roligt att jag fick uppleva lite snö och rusk innan jag åker till soliga Sydney, som det regnar i just nu, men det blir sol när jag kommer dit!
Ja det syns kanske inte så mycket, men det är mörkt och dystert och hela huset knakar och knarrar för det blåser så mycket. Och det blir bara mer och mer snö! :D

Okej, lite läskigt

Nu låter det som att det är ett spöke eller nåt utanför mitt fönster. Det låter som ett högt klagande av nåt slag. En vålnad kanske! Jag är ensam hemma och det här är riktigt creepy. Tur att det är ljust ute i alla fall. Nej nu går jag och tittar på tv och cyklar. Ciao!

Det är ju storm!

Det är en sjuhelsikes storm ute! Och jag ska till affären snart, hujeda mig. Huset vibrerar ju.

Nu är det så här att det bara är fyra dagar kvar tills jag åker. FYRA dagar! Shit jag ska vara borta i kanske mer än 6 månader, det är ju sjukt länge. Jag pratade med Sam, mamman i familjen, och hon sa att dom har haft regn, regn, regn. Och det är väldigt ovanligt, bara regn hittills. Och det skulle bli mer regn tydligen. Men vi får hoppas att det blir finväder när jag kommer dit.
Halloween på folkan var det ju i lördag, sjukt kul hade vi. Tack alla som gjorde lördagen till en riktigt bra dag! Jag måste få lite bilder från alla. Men här kommer en bild från min kamera.
Hej jag är en vampyr, mina intressen är att suga Ylva-Lis blod.

Nätstrumpbyxor

Idag var jag på gymmet alldeles ensam, inte kul. Men körde hårt som attan i alla fall.
Var nyss i sandviken och köpte ett par nätstrumpbyxor och vanliga nylonstrumpbyxor. Man avverkar ju i snitt två par per helg, så det behövs ju.
Lortig spegel men wtf. Vad tycks?

Korsörhängen

Nu har jag beställt örhängen, Jippie! Skitsnygga korsörhängen. Inte så värst dyra heller, riktigt bra. Hoppas bara att jag får dom innan jag åker. En vecka och två dagar kvar!! shit...

Transform

Haha det var ju kul att ändra fejset, hoho.
Så här skulle jag se ut om jag var en mangafigur
Haha roligt, här är sidan: http://www.faceofthefuture.org.uk/

"Africa..."

Sitter och lyssnar på Toto - Africa, så härlig låt! Vill bara till Afrika, djungeln, djuren, berg och slätter. Ja nån gång ska jag dit.
Det var ju så att jag skulle träna städa och sy igår. Ja men så blev det inte. Gjorde absolut ingenting istället. SÅ då har jag gjort allt det idag istället och jag känner mig väldigt duktig.
Har även varit på systemet och smygskrattat åt en gubbe där inne, men det var ändå lite synd om honom. Gick runt ensam bland hyllorna och mumlade för sig själv; "Har dom ingen sån där kopparbergs...var är den. Nu är det andra varvet jag går..." Mumlade lite sånt till han bestämde sig för att köpa En öl. Stackare, jag vill inte bli gammal.
Japp så kommer jag se ut när jag blir gammal, som ett papper.

God morgon!

Uppe med tuppen! Nästan så. Idag är det städning som gäller, och gym.
Kollar på Piranha nu, äcklig film som fan, köttslamsor och blod överallt. Och en massa tuttar, nakna brudar öl och fest såklart.

och så var det ju julklapparna...

Har ju handlat massor med julklappar idag och igår. I Gävle och i Hofors centrum, haha. Slog in julklappar och kollade på Mupparnas julsaga som jag gör varje år, för att få lite julstämning sådär. Sen kollade jag på beetlejuice och sen Kung pow enter the fist, som nog är den bästa parodin nånsin, så dålig så den är bra.
Har köpt riktigt bra julklappar i år tycker jag. Men mamma får fixa åt mostrar och mormor när julen börjar närma sig.
Och det här med vampyrtänder, jag hatar dom.

Surfa!

Nu såg jag på manlyaustralia.com att det är en surf-festival den 18-21 november! När jag precis har kommit dit. Jag måste dit nån av dagarna eller alla. Kanske kan fråga Sam och Baljit om jag får ta med Georgia dit nån dag. Gud va kul! Fast det blir mycket människor kan jag tänka mig, runt 20.000 på en strand. Kan bli trångt, men fy fasen va kul!
Börjar bli lite nervös nu alltså...
Härligt HÄRLIGT!

Halloween!

På lördag är det folkan, mitt sista folkan och min sista fest i sverige innan jag åker. Det är bara en vecka och fyra dagar kvar nu! Shit vad tiden går, om den bara kunde stanna en liten stund så jag får vara så mycket som möjligt med min mattias skulle det vara bra. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag kommer lämna alla jag känner och bo på andra sidan jorden i ett halvår och kanske mer!
Har börjat packa nu i alla fall. Ett plagg ligger det i väskan, sen orkade jag inte mer.
Får se om jag är läskigare än henne på halloween ;D

RSS 2.0